úterý 29. listopadu 2016

ZDRAVÉ A ZDRAVĚJŠÍ CUKROVÍ

Zdravím všechny uspěchané maminky, ženy i muže ve Vánočním čase. Vánoční úklid domácnosti, vybírání, kupování a balení dárků, návštěvy, mikuláš, nákupy, vaření, smažení a pečení.... no je toho zkrátka jako každý rok spousta, a tak si ani nemůžete ten krásný čas Vánoc vychutnat. Obvykle se z toho stresu ani nestíháte normálně najíst a pak se cpete tučným a nezdravým cukrovím. A já říkám DOST!!


Jak asi většina z vás ví, tak jsme se přestěhovali do domečku, kde je i tak už dost práce. Rozhodla jsem se proto, že letos nebudu dělat ani výzdobu a ani pravděpodobně nebudeme svátky trávit v novém. Aňousek z toho ještě nemá rozum, a tak toho využijeme a svátky budeme trávit u rodiny. Tím pádem mi toho tolik nezbude a mohu tak pomoci VÁM, moji milí ♥

Rozhodli jsme se s mojí kamarádkou Gábinkou, že budeme péci cukroví na zakázku, pro Vás, pro ty kdo si chtějí odpočinout a užít si Vánoce jak se patří. Ale protože si všichni chceme udržet váhu, ale i tak prostě neodoláme a to cukroví si s návštěvou u kafe dáme, rozhodli jsme se pro vás připravit zdravější verzi cukroví. 

V první řadě se jedná o tradiční cukroví, ale BEZLEPKOVÉ a pak také čím dál častěji vyhledávané RAW CUKROVÍ.Proč že jsou zdravější? Mouky bez lepku jsou zdravější, díky vyššímu obsahu živin, minerálů a vlákniny, nezalepí vám střeva jako mouka klasická. Ale protože s dobrou zprávou většinou přichází i špatná, není tomu jinak ani v tomto případě. Špatnou zprávou je, že práce s bezlepkovou moukou je rozhodně těžší, než s běžnou moukou. Důvodem je právě absence lepku. Ale já jsem se obrnila trpělivostí a láskou. No a raw cukroví, je nepečené cukroví, které obsahuje jen přírodní složky jako sušené ovoce,ořechy, med,kokosový olej apod.

Máte zájem o kilo namíchaného cukroví nebo jen určitý počet kusů od každého druhu? Jak je libo :-) Budeme péct bezlepkové perníčky zdobené polevou,bezlepkové vosí úly, bezlepkové linecké cukroví s malinovou marmeládou, bezlepkové vanilkové rohlíčky, bezlepkové cookies s kousky čokolády,mé oblíbené vdovské pusinky,raw datlové kešu koule obalené v kakau, raw matcha-kokosovo-citronové kešu koule obalované v kokosu a možná i více dalších druhů.

Vzhledem k ceně bezlepkové mouky, kvalitních surovin a náročnosti práce s bezlepkovým, ale sakra lepivým cukrovím :D jsme se rozhodli nacenit 1 kilo cukroví 850,- Kč popřípadě pokud bude zájem o určitý počet kusů od jednotlivých druhů, budeme to účtovat 12/kus. Nejnižší objednávku přijímáme nad 300,- Kč. V případě zájmu piště na můj email ladydomisha@gmail.com akorát mi prosím napište do předmětu ,,cukroví,, ať nemám zmatek :-) 

Nemám vůbec představu jak moc velký zájem o to bude :D a tak bližší info i s fotkami cukroví dodám v nejbližší možné době po upečení všech druhů. Předání by pak mohlo probíhat nějak na domluvě. Buď mnou osobně a nebo z ruk mé drahé spolucukrářky Gabky :-)

Takže piště piště ať už případně začneme péct s láskou pro vás ♥

Děkujeme a těšíme se na objednávky

Vaše Domi a Gabi 

8 komentářů:

  1. Domi škoda, že bydlíte tak daleko :-( s radostí bych vyzkoušela! :-) Tak ať se daří a šlape to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neni problém poslat poštou :-) zabalím to pečlivě do ubrousků ať se nic nepoláme. Takže Klidně pošli na email objednávku! :) Ráda pro tebe upeču ♥

      Vymazat
  2. Domi, kdybych chtela jen určité kusy, kolik si uctujete za ks? :) a předání v Praze osobně by tedy slo?

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, určitě dobrý nápad:) Péct bezlepkové cukroví je vážně super nápad, a chtěla bych se jakožto celiak zeptat, jestli jsou všechny ingredience opravdu zkontrolované - bez lepku, nebo jde jen o to, že jsi zaměnila mouku 😊

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Domčo, nebylo by lepší jít večer radši dřív spát, ať jsi odpočatá a nekřičíš na Anyho, než péct cukroví na zakázku?
    A jak to pečení vlastně funguje - nemusíš mít nějaká hygienická osvědčení, když to nabízíš jako byznys? Co Prankie, chodí k vám do kuchyně? Mám pocit, že jsem ho ve vlogu v kuchyni viděla.

    OdpovědětVymazat
  5. Také plánuji péct zdravé vánoční cukroví. Už mám na to nakoupeno a teď jen najít čas a náladu se do toho pustit :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jee, to je super napad :-) jen by me take, jako celiaka, zajimalo, zda jsou vsechny suroviny skutecne bezlepkove a zda nemuze dojit pri tvorbe cukrovi k druhotne kontaminaci /drevena prkynka, valecek, formicky a jine pomucky/. I nekolik mg lepku muze ublizit. Uz sem narazila i na mouckovy cukr, kde je protihrudkujici slozka psenice.

    OdpovědětVymazat